KAFFEKONSULENTENS BLOG

”Hvad kan jeg spare på en kaffeløsning fra jer?” 

Selvfølgelig kan vi finde en besparelse til jer. Men vi synes faktisk, at du hellere bør investere flere penge i kaffeløsningen – det betaler sig! Læs her hvorfor.

Claus Ryberg,
National salgschef,
BKI Professionel

Kolleger taler ved kaffemaskinen om hvordan man kan spare på kaffeløsning

”Hvad kan jeg spare ved at skifte til en kaffeløsning fra jer?”


Det spørgsmål får vi tit. Og vi forstår det godt! Men faktisk vil vi hellere anbefale jer at investere endnu mere i kaffen på arbejdspladsen, end I gør i dag. 

Det er en klassiker.

Der skal spares i virksomheden. Et eller andet sted.

Eller måske udløber kontrakten på jeres nuværende kaffeløsning snart, og I overvejer, om ikke man kan få lidt ekstra ud af budgettet med den næste løsning?

For det er jo bare kaffe. Ikke sandt?

Derfor kan det være fristende at nedgradere til en billigere løsning, og på den måde spare på en lille ting, der reelt ikke indvirker på jeres personale og dagligdag, tænker du måske.

Problemet er bare, at det sjældent er tilfældet. Altså at kaffe bare er kaffe.

I hvert fald ikke, hvis man spørger medarbejderne på de danske arbejdspladser. Og det gør vi årligt i vores omfattende analyse ’Danskernes Kaffevaner på arbejdspladsen’, som BKI Professionel gennemfører i samarbejde med YouGov.

I 2022 pegede 64% af medarbejderne i danske virksomheder nemlig på kaffeordningen som det vigtigste personalegode i deres hverdag.

Og det var altså over goder som sundhedssikring, frokostordning og julegaver!

En indsigt der ifølge BKI Professionels kaffeekspert, Claus Ryberg, understreger, hvor vigtigt det er, at holde sig for øje, hvilken signalværdi man sender sine medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere via kaffen. Både når man nedgraderer kvaliteten, men i langt højere grad - hvilken signalværdi du kan sende ved at lave en opgradering.

Også bare en lille en.

Hvilke personalegoder betyder mest for os på arbejdspladsen? Der kan markeres flere svar.

kaffevaner på arbejdspladsen

Kaffeordning er det vigtigste personalegode, du som virksomhed kan tilbyde dine kolleger. Et gode der overgår både sundhedsforsikring, gratis frugt, frokostordning og julegaver!

YouGov for BKI (2022), Danskernes kaffevaner på arbejdspladsen 2022. 

Overvejer I at forkæle jeres medarbejdere med endnu bedre kaffe?

Så kontakt os i dag og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at højne hverdagens smagsoplevelser via jeres kaffeløsning.

En lille forandring kan betyde alverden – især når det gælder kaffe!

”Kaffeordningen og den gode kop kaffe på arbejdspladsen betyder langt mere for os i hverdagen, end vi går og tror. For medarbejderne bliver kaffen faktisk et meget konkret parameter for, hvor meget ledelsen og virksomheden sætter pris på dig som medarbejder”, fortæller Claus Ryberg.

For vi vil ikke undvære vores kaffe, og er den god, føler vi os forkælet, forklarer han. Er det ikke tilfældet kan det hurtigt blive det store samtaleemne blandt de ansatte, og det kan føltes næsten nærigt, at man gennem en lang arbejdsdag skal tage til takke med middelmådig eller kedelig kaffe.

En iagttagelse, som Signe Bruskin, der har en ph.d. i organisationsforandringer, også bemærkede i sit forskningsprojekt af en større dansk virksomhed tilbage i 2016. En case hun beskriver i sin bog ”Mikroforandringer – Et medarbejderblik på organisationsforandringer” (2021).

I virksomheden hun undersøgte, blev den gode kaffe nemlig pludselig sparet væk. Fra den ene dag til den anden.  

En såkaldt mikroforandring, der på organisatorisk niveau virkede som en lille og ubetydelig ændring, som hun skriver, men som for medarbejderne derimod føltes som en radikal forandring i deres hverdag.

Kvinder smiler og nyder sin firmakaffe

Hvad synes dine kolleger er god kaffe? 

Hvad er det egentlig, der gør en kaffeordning god? Vi har spurgt dine kolleger og en af vores erfarne kaffeeksperter. 

kaffebønner på fad med træske
Kaffe på arbejdet bør man ikke spare på

Gennem interviews med de ansatte viste det sig, at kaffe-nedgraderingen blev opfattet som et symbol på noget meget negativt og langt større. Det skabte en følelse af, at man ikke blev værdsat som medarbejder, ligesom det for nogle ligefrem skabte bekymringer om alt fra nedskæringer til mulige fyringsrunder.

Et mønster som Claus Ryberg sagtens kan genkende, hvorfor han i sit arbejde med at rådgive virksomheder i kaffeløsninger, gerne anbefaler dem noget helt andet:

”Når vi nu ved, at kaffen har så stor betydning, fraråder jeg som oftest virksomheder at spare ret meget her – typisk er det alligevel kun håndører, der er at hente på den konto. I stedet anbefaler jeg dem hellere at se på kaffen som en investering i deres medarbejdere og at ’trade’ op, hvis de kan.”

For på kaffen er der ifølge Claus Ryberg meget medarbejdertilfredshed at hente - til en lille merpris.

Medarbejdertilfredshed behøver ikke at koste en formue

23% af medarbejderne i danske virksomheder svarer i vores undersøgelse, at kaffeordningen bidrager direkte til deres overordnede følelse af arbejdsglæde i hverdagen. 39% fortæller os, at kaffen er vigtig for hyggen sammen med kollegerne, og at den dermed understøtter det sociale miljø på arbejdspladsen.

Og for få penge, kan du gennem noget så ’simpelt’ som kaffen få endnu mere af det, siger Claus Ryberg.

”Med en god kaffeløsning kan du forkæle dine medarbejdere hver eneste dag og vise dem, at du sætter pris på dem. I en virksomhed med 200 ansatte, vil en årlig en investering på så lidt som ca. 200 kroner pr. medarbejder eksempelvis kunne finansiere et skift fra en traditionel kaffeløsning til en fuldautomatisk og topmoderne kaffemaskine. En maskine der kværner helbønner til hver enkelt kop, skummer frisk mælk og giver dine medarbejdere en masse lækre valgmuligheder”, siger Claus Ryberg.

En lille investering, der giver så meget igen.

Populære blogindlæg

Kaffeanmeldelse: BKI Paraíso Kaffe

Kaffeanmeldelse: BKI Paraíso Kaffe

Hvordan smager Paraíso kaffen? Og hvilke fordele er der for dig og farmene? Læs vores kaffesmagers og kaffekonsulents anmeldelse af BKI Paraíso Kaffe.

Har du brug for vejledning?
Kontakt os i dag

Om du allerede har svarene eller ønsker hjælp til at finde dem, så sidder vi klar til at tage en uforpligtende snak om jeres muligheder - og finde frem til den helt rigtige kaffeløsning for netop dig og dine kollegaer, kunder og samarbejdspartnere.

Ring til os på +45 86 29 22 99 eller udfyld formularen her, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Bekræft at du har læst om vores behandling af persondata. Læs mere her.