KAFFEKONSULENTENS RÅD

Kaffe er ikke bare kaffe: Det gør firmakaffen god ifølge dine kolleger!

Hvad er det egentlig, der gør kaffeordningen god? Og hvordan højner du smagsoplevelsen med et par enkle greb? Vi har spurgt dine kolleger og en af vores erfarne kaffeeksperter. 

Claus Ryberg,
National salgschef,
BKI Professionel

sort kaffe på avis med croissant som gør firmakaffen god på kontoret


DANSKERNES KAFFEVANER PÅ ARBJEDSPLADSEN

Kaffe er ikke bare kaffe: Det gør firmakaffen god ifølge dine kolleger!

Hvad er det egentlig, der gør kaffeordningen i virksomheden god? Og hvordan højner du smagsoplevelsen med et par enkle greb? Vi har spurgt dine kolleger i vores store undersøgelse Danskernes kaffevaner på arbejdspladsen, samt en af vores erfarne kaffeeksperter.

I samarbejde med YouGov har vi i BKI Professionel foretaget en omfattende undersøgelse af danskernes kaffevaner på arbejdspladsen for at blive klogere på vores kaffepræferencer anno 2022.

I den forbindelse ville vi naturligvis gerne tage temperaturen på firmakaffen derude.

Så hvor godt smager den egentlig?

I hvilken grad synes du, at der serveres god kaffe på din arbejdsplads?

Kun 9% vurderer deres kaffeordning på arbejdspladsen til "i meget høj grad" at være god.

YouGov for BKI (2022), Danskernes kaffevaner på arbejdspladsen 2022.

ikke mange synes at der serveres god kaffe på arbejdet
god firmakaffe i keramik kop ved kvinde
41%

af medarbejderne i danske virksomheder (og dermed flertallet) vurderer deres kaffeordning i virksomheden til kun i nogen grad at være god. Det synes vi i BKI Professionel godt, at vi kan gøre bedre!

YouGov for BKI (2022), Danskernes kaffevaner på arbejdspladsen 2022.

gør firmakaffen god med kaffe til en hver smag
kvinde nyder en kop firmakaffe

Sådan smager kaffen

Når vi spørger medarbejderne i danske virksomheder, er det kun 9%, der svarer, at de i meget høj grad synes, at der serveres god kaffe på deres arbejdsplads. 6% er derimod i den helt anden grøft og svarer, at der slet ikke er god kaffe via deres kaffeordning, mens 17% svarer at der i mindre grad er god kaffe.

Flertallet på med hele 41% placerer sig i stedet midt imellem og vurderer deres kaffeordning til i nogen grad at være god. Hvor begejstret man da reelt er, kan være svært at vurdere, men spørger man de selv samme personer, om de kunne tænke sig at købe kaffen fra deres arbejdsplads med hjem – da svarer 61% alligevel nej.

For os i BKI Professionel, lyder det som om, at der er god grund til se på en forbedring af firmakaffen ude på de danske arbejdspladser!

Men hvad er det egentlig, der gør en virksomheds kaffeordning god? Det har vi heldigvis spurgt lige knap 1000 medarbejdere på de danske arbejdspladser om, så du kan få svaret!

Der skal være styr på pris, smag og kvalitet af din kaffeordning!

Vi bad således samtlige respondenter i vores undersøgelse om at tilkendegive, hvad der specifikt er med til at gøre arbejdspladsens kaffeordning god ifølge dem.

Og her viste det mest dominerende svar sig slet ikke at omhandle kaffen.

Det mest hyppige svar, med hele 58% var nemlig, at den gode kaffeordning først og fremmest skal være gratis.

Men inden vi straks dømmer det svar som en anelse nærigt, så er det vigtigt, at se på svaret, i den rette kontekst. Det fortæller Claus Ryberg, der er national salgschef i BKI Professionel:

Hvad gør kaffeordningen god?

”Kaffe på arbejdet er en selvfølge i Danmark, og fjerner man den gratis kaffeordning i virksomheden, da kan man først være sikker på, at der opstår sure miner.”

Claus Ryberg, National Salgschef i BKI Professionel

kaffeordningen er god hvis den er gratis og smager godt

”At skulle betale for kaffe på arbejdspladsen, som man ellers gør det mange andre steder i Europa, er for de fleste af os næsten utænkeligt. Kaffe på arbejdet er en selvfølge i Danmark, og fjerner man den gratis kaffeordning i virksomheden, da kan man først være sikker på, at der opstår sure miner.”

- Claus Ryberg, National salgschef BKI Professionel

Ifølge Claus Ryberg skal resultatet altså nærmere ses som en understregning af, at vi som en af verdens mest kaffedrikkende nationer har stærke kaffetraditioner og kaffevaner. Kaffen forventes ganske enkelt at være et gratis gode ifølge medarbejderne.

Ifølge vores undersøgelse peger intet mindre end 64% af os da netop også på kaffeordningen, som det absolut vigtigste personalegode på arbejdspladsen. Og der er vel at mærke over goder som eksempelvis sundhedsforsikring, frokostordning og julegaver.

Hvilke personalegoder betyder mest for os på arbejdspladsen? Der kan markeres flere svar.

kaffeordningen er den personalegode der betyder mest på arbejdet

Kaffeordningen er det vigtigste personalegode, du som virksomhed kan tilbyde dine kolleger. Et gode der overgår både sundhedsforsikring, gratis frugt, frokostordning og julegaver!

YouGov for BKI (2022), Danskernes kaffevaner på arbejdspladsen 2022.

Med andre ord, skal vi altså gerne vide, at kaffekanden aldrig løber tør, før vi er klar til at tale om selve kaffen.

Men da bliver det også tydligt blandt vores respondenter, at kaffens smag er det næst vigtigste kriterie for den gode kaffeordning. Kvaliteten vurderes som det tredje, mens det, at der er mulighed for at vælge mellem forskellige kaffetyper, indtager fjerdepladsen.  

Og der er god grund til at lytte til den analyse, mener Claus Ryberg:

”Det er min klare erfaring, at jo bedre kaffe du faktisk tilbyder dine kolleger – altså jo mere kaffen ligner den lækre kop baristakaffe, som vi køber, når vi er på café - jo mere føler dine medarbejdere sig værdsat gennem kaffeordningen.”

- Claus Ryberg, National salgschef BKI Professionel.

Men uanset om I allerede tilbyder et væld af lækker kvalitetskaffe eller ej, da kan I også med et par enkle greb og lidt god kaffekommunikation højne kvalitetsopfattelsen af kaffeordningen, pointerer Claus Ryberg. 

Mærke, kvalitet og storytelling højner smagsoplevelsen!

Hele 63% af vores respondenter er nemlig enige om, at både mærke og kvalitet har betydning for deres oplevelse af kaffen på arbejdspladsen.

Derfor er der også rigtig god mening i at gøre lidt ekstra ud af at kommunikere både smag, kvalitet og kaffebrand ved kaffeautomaten som står i virksomheden,  fortæller Claus Ryberg.

”Det handler om at fortælle den gode historie om kaffen! Er den økologisk eller Fairtrade? Hvilke smagsnoter kan du forvente at få i din kaffekop? Er den lys- eller mellemristet? Lidt basal information om kaffen på et skilt eller via kaffeautomatens display styrker forventningens glæde og kan være med til at skabe endnu mere positive smagsoplevelser omkring kaffen.”

Fordi det understreger, at I som virksomhed værdsætter jeres medarbejdere ved at købe og servere gode kaffeoplevelser for dem hver eneste dag, siger Claus Ryberg.

Kilder:
YouGov for BKI (2022), Danskernes kaffevaner på arbejdspladsen 2022.

Overvejer I at forkæle jeres medarbejdere med endnu bedre kaffe?

Så kontakt os i dag og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at højne hverdagens smagsoplevelser via jeres kaffeløsning.

tilbehør til kaffen på arbejdspladsen
kvinde laver kaffe fra fuldautomatisk kaffemaskine som giver god smagsoplevelse

Vælg mellem +60 forskellige kvalitetskaffer!

I BKI Professionel importerer, rister og pakker vi mere end 60 forskellige kaffevarianter udviklet specielt til den danske kaffesmag. Vælg ml. vores premium Mountain helbønner, vores aromatiske BKI Kaffer, og vores intense espressobønner fra Black Coffee Roasters.

god kaffe på arbejdspladsen er vigtig

Populære blogindlæg

Har du brug for vejledning?
Kontakt os i dag

Om du allerede har svarene eller ønsker hjælp til at finde dem, så sidder vi klar til at tage en uforpligtende snak om jeres muligheder - og finde frem til den helt rigtige kaffeløsning for netop dig og dine kollegaer, kunder og samarbejdspartnere.

Ring til os på +45 86 29 22 99 eller udfyld formularen her, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Bekræft at du har læst om vores behandling af persondata. Læs mere her.