KAFFEKONSULENTENS RÅD

Sådan opbevarer du din kaffe korrekt

Læs her vores guide, der hjælper dig til at opbevare din virksomheds kaffe på den mest optimale måde - og altid sikrer jer gode kaffeoplevelser!

Claus Ryberg,
National salgschef,
BKI Professionel

kvinder holder en kop firmakaffe - sådan opbevarer du den bedst
GUIDE

Sådan opbevarer du din kaffe korrekt: En guide til friskhed og smag


Kaffe er ikke bare en daglig rutine på arbejdspladsen; det er brændstoffet, der holder medarbejderne kørende! For at sikre, at kaffen altid er i topkvalitet, er korrekt opbevaring afgørende. Læs her vores guide, der hjælper dig til at opbevare din virksomheds kaffe på den mest optimale måde - og altid sikrer jer gode kaffeoplevelser!

1. Lufttæt indpakning

En af de største fjender for kaffens friskhed er luft. Når kaffen udsættes for ilt, begynder den at miste aroma og smag. Når du modtager din BKI Professionel kaffe, er den naturligvis pakket i lufttæt emballage kort efter ristning, men så snart den åbnes, vil kaffen langsomt begynde at miste smag.

Åben derfor ikke mere kaffe end højst nødvendigt, men sørg hellere for at fylde kaffemaskinen op med jævne mellemrum. Derhjemme gælder det samme: Brug kaffen hurtigst muligt efter åbning, og undgå at omhælde kaffen til anden emballage, men kom i stedet posen med kaffe i en lufttæt beholder. 

Sådan opbevarer du bedst din kaffe i virksomheden

2. Mørke, kølige steder

Lys og varme sætter kun farten op på kaffens oxidation, hvilket blot resulterer i et endnu hurtigere tab af smag. Opbevar derfor din uåbnede kaffe i et mørkt og køligt skab eller depotrum, og aldrig et meget varmt sted, nær ovne, radiatorer eller i direkte sollys.

Et mørk og køligt rum er er altså det allerbedste sted til opbevaring af firmakaffen for størst friskhed og god smag. 

3. Adskilte opbevaringsbeholdere

Hvis din virksomhed tilbyder forskellige kaffetyper, er det vigtigt, at du opbevarer dem separat for at undgå, at aromaerne blander sig. Brug individuelle beholdere til hver kaffetype for at bevare deres unikke smagsprofil.

Dette er især vigtigt, hvis din virksomhed har specialkaffer, da deres finere smagsnuancer kan gå tabt, hvis de opbevares sammen. I mange af vores professionelle helbønnemaskiner er der derfor også separate beholdere til eks. espressobønner og almindelige hele bønner.

4. Få friske kaffeleverancer!

Selvom korrekt opbevaring er afgørende, er det også vigtigt at sikre, at du får regelmæssige forsyninger af kaffe. Bestil kaffe hjem i passende mængder i vores webshop i mængder, der svarer til din virksomheds behov.

Bestil hellere flere mindre leverancer end få meget store! Vores kaffe er naturligvis pakket i beskyttende atmosfære, der beskytter kaffen mod ilt, så længe den er lukket. Sådan kan den, ved korrekt opbevaring, holde sig i op til et år, men bestil hellere kaffe lidt oftere, end at risikere at stå med for gammel kaffe, som mister sin smag og aroma på hylden. 

Heldigvis pakker vi og leverer hurtigt til hele landet!

5. Mal kaffen efter behov

Formalet kaffe er nemt at håndtere og perfekt, når der skal brygges store mængder kaffe. Men når kaffen skal være ekstra lækker, så vil vi altid anbefale, at I friskmaler hele bønner lige inden brygning. Det sker helt af sig selv på den fuldautomatiske helbønnemaskine, men overvej også at investere i en kaffekværn og kværn kaffen selv til det gode møde - hvad enten du brygger på et lille bryganlæg eller laver et par stempelkander.

Det sikrer den allerbedste smagsoplevelse, fordi kaffens essentielle olier og aromaer får lov at udfolde sig til fulde! Og så kan det ellers nok være, at snakken kan gå i gang.

Din kaffe smager bedst når den er frisk og opbevaret korrekt
Opbevar dine formalede kaffe og helbønner korrekt i virksomheden

Lad duften af
friskmalet kaffe
sprede sig i huset

Når du kværner dine kaffebønner lige inden brygning, kan du nyde den fulde smagsoplevelse af din kaffe. Smagsstoffer og aromaer er helt friske - og det kan smages.

Hvordan skaber du gode kaffeoplevelser - start med at opbevare kaffen korrekt

Prøv en af vores mange kvalitetskaffer

Populære blogindlæg

Kaffeanmeldelse: BKI Paraíso Kaffe

Kaffeanmeldelse: BKI Paraíso Kaffe

Hvordan smager Paraíso kaffen? Og hvilke fordele er der for dig og farmene? Læs vores kaffesmagers og kaffekonsulents anmeldelse af BKI Paraíso Kaffe.

Har du brug for vejledning?
Kontakt os i dag

Om du allerede har svarene eller ønsker hjælp til at finde dem, så sidder vi klar til at tage en uforpligtende snak om jeres muligheder - og finde frem til den helt rigtige kaffeløsning for netop dig og dine kollegaer, kunder og samarbejdspartnere.

Ring til os på +45 86 29 22 99 eller udfyld formularen her, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Bekræft at du har læst om vores behandling af persondata. Læs mere her.