KAFFEKONSULENTENS RÅD

Lær dine medarbejderes kaffebehov at kende dagen igennem

Hvilken kaffe foretrækker dine medarbejdere at drikke på arbejdspladsen? Og ændrer det sig gennem dagen? Bliv klogere på dine medarbejderes kaffebehov lige her.

Claus Ryberg,
National salgschef,
BKI Professionel

forskelligt kaffe til forskellige behov

Sort kaffe, latte eller espresso? Lær dine medarbejderes kaffebehov at kende dagen igennem


Der findes i dag et væld af forskellige kaffedrikke, og mens nogle sværger til altid at nyde deres kaffe sort, elsker andre den med mælk. Men hvilken kaffe foretrækker dine medarbejdere egentlig at drikke på arbejdspladsen? Og ændrer det sig gennem dagen? Bliv klogere på dine medarbejderes kaffebehov lige her.

Filterkaffe, espresso, cappuccino, americano, café latte … ja varianter er der nok af! Kaffe er ikke bare kaffe i dag, og mulighederne for gode kaffeoplevelser er uendelige. Men hvad foretrækker vi egentlig at drikke, når vi er på arbejde, og ændrer vores præferencer sig gennem dagen?

I samarbejde med YouGov har vi i BKI Professionel foretaget en omfattende undersøgelse af danskernes kaffevaner på arbejdspladsen anno 2022, og her bliver vores kaffepræferencer kortlagt.

Bl.a. omkring hvilke typer kaffe vi godt kan lide at drikke på arbejdspladsen og hvornår.

kaffe i skeer alt efter kaffebehov
Hele 56%

af medarbejderne i danske virksomheder
foretrækker at drikke sort kaffe på arbejdspladsen.

YouGov for BKI (2022), Danskernes kaffevaner på arbejdspladsen 2022.

kaffebønner på fad med træske til alle behov
medarbejdere har forskellige kaffebehov og vaner

Traditionelle kaffedrikkere med italienske tilbøjeligheder

Selvom et væld af moderne kaffedrikke og brygmetoder har gjort sit indtog i Danmark de sidste årtier, viser vores undersøgelse, at vi i særdeleshed holder af den traditionelle kop kaffe i vores hverdag.

Den sorte kaffe er nemlig vores helt store favorit, og intet mindre end 56% af de adspurgte, svarer os, at de foretrækker at drikke denne type kaffe i arbejdstiden. Andre er på samme måde enige i, at den enkle kop kaffe er sagen, men synes at den nydes bedst med lidt mælk (26%).

mange foretrækker sort kaffe på arbejdspladsen

Vi elsker den traditionelle sorte kop kaffe! 56% af os foretrækker at drikke denne type kaffe på arbejdspladsen.

YouGov for BKI (2022), Danskernes kaffevaner på arbejdspladsen 2022.

Claus Ryberg, der er National Salgschef i BKI Professionel, er ikke overrasket over det svar og peger på, at vi i Danmark generelt har smag for kvalitetskaffe og ved, hvad der er godt:
 
”Det er jo netop i den enkle, sorte kop kaffe, at vi reelt kan smage alle kaffens fine nuancer og få de største smagsoplevelser. Man kan nemmere skjule mindre god kaffe bag store mængder mælk i nogle kaffetyper, men i en helt almindelig kop sort kaffe, kan du med det samme smage, om kvaliteten er i orden eller ej.”

Af samme årsag anbefaler han, at man i virksomheden altid prioriterer den sorte kaffe som grundstenen i sin kaffeløsning:

I 2022 pegede 64% af medarbejderne i danske virksomheder nemlig på kaffeordningen som det vigtigste personalegode i deres hverdag.

Men selvom vi elsker den traditionelle kop kaffe, har vi efterhånden også fået smag for de espressobaserede kaffetyper med smag af Italien.

Mange af os kan nemlig også godt lide at drikke café latte (17%) og cappuccino (12%) med skummet mælk på arbejdet. Andre foretrækker en espresso toppet med vand i form af en americano (9%), og et mindre fåtal nyder også gerne en espresso (5%) eller en cafe crema (5%) i sin rene og intense form.

Disse kaffetyper foretrækker vi at drikke på arbejdet. Der kan markeres flere svar.

”Gå ikke på kompromis med kvaliteten af den sorte kaffe. Den er simpelthen basen for vores kaffevaner, og du kan løfte hele kvalitetsopfattelsen af din kaffeløsning, når bare den smager godt. ”

Claus Ryberg, National Salgschef i BKI Professionel.

tabel over hvilke kaffetyper vi foretrækker at drikke på arbejdet

Vores undersøgelse understreger således, at den traditionelle og velbryggede kop kaffe fortsat er den mest populære kaffedrik ude i de danske virksomheder. Det er stadig den kaffe, vi drikker mest af, og kaffen som vi kan mødes om dagen igennem.

Men de espressobaserede kaffetyper vinder indpas. For nogle som det primære valg, og for andre som afveksling eller på særlige tidspunkter af dagen.

Valgmuligheder gør kaffeordningen god

Kaffen er og bliver den gode start på dagen, og den er det ekstra skud energi i arbejdsdagens sidste timer. Det slår vores undersøgelse fast, da vi kan se, at vi primært drikker kaffe fra morgenstunden og igen ud på eftermiddagen.

Men hvor 44% synes at have en favoritkaffe og svarer, at de altid vælger den samme type kaffe, da kan en lige så stor andel godt lide at drikke forskellige typer kaffe gennem arbejdsdagen. 33% tilkendegiver overfor os, at de nogle gange vælger en anden variant, mens 11% svarer at de generelt varierer deres kaffevalg gennem dagen.

Og jo længere vi kommer ud på eftermiddagen, jo mere mælk kommer der ofte i koppen.

Af alle dem, der godt kan lide at drikke cafe latte på arbejdspladsen, foretrækker hele 64% nemlig at nyde denne om eftermiddagen. På samme måde forholder det sig med 71% af dem, der godt kan lide cappuccino, mens de mælkefrie kaffevarianter som sort kaffe, espresso og cafe crema i stedet er mest populære om morgenen.

TIP! Lyst til at udfordre dine smagsløg? Så læs vores vores guide til hvordan du bedst udforsker din kaffeløsingen, og finder din egen personlige favoritkaffe på arbejdspladsen.

Hvornår på dagen, foretrækker vi at drikke forskellige kaffetyper?

oversigt over hvad vi foretrækker at drikke i løbet af dagen

*Procentandel af dem, der drikker følgende kaffedrikke, som foretrækker at drikke dem hhv. om morgenen og om eftermiddagen.

Et kaffemønster som Claus Ryberg godt kan genkende i sit arbejde med at sammensætte professionelle kaffeløsninger til alle behov.

”Vi bruger mange timer på arbejdet, og hvor de sorte kaffetyper er gode at starte dagen ud med, bliver de mælkebaserede kaffetyper ofte den ekstra lille forkælelse ud på eftermiddagen. Næsten som en lille dessert, og måske med et stykke chokolade til, er disse kaffetyper gode til at holde os kørende det sidste af dagen.”

Derfor er det heller ikke nogen overraskelse for salgschefen, at mange valgmuligheder er noget af det vores respondenter nævner som vigtigt for den gode kaffeløsning. Faktisk er 36% af de adspurgte helt eller delvist enige i, at det er vigtigt for dem at kunne vælge mellem forskellige kaffetyper på deres arbejdsplads.

”At have en sammensat kaffeløsning med noget for enhver smag er en af de nemmeste måder for virksomheder at vise deres medarbejdere, at man værdsætter dem og deres indsats i dagligdagen."

Claus Ryberg, National salgschef i BKI Professionel. 

det er vigtigt at kunne vælge forskellige kaffetyper

”Det at man reelt har et valg og kan vælge kaffe efter sit humør, gør bare at kaffeordningen føles mere lækker. I dag er mange flere af os nysgerrige på nye smagsoplevelser, og med den teknologiske udvikling af moderne kaffemaskiner til erhverv er det i dag muligt at tilbyde både kolleger og gæster et bredt udvalg af kaffetyper og -specialiteter i én og samme maskine,” fortæller Claus Ryberg, og fortsætter:

”At have en sammensat kaffeløsning med noget for enhver smag er en af de nemmeste måder for virksomheder at vise deres medarbejdere, at man værdsætter dem og deres indsats i dagligdagen. Derudover har det god signalværdi over for kunder og bidrager positivt til virksomhedens image, når man kan byde på god kaffe”.

I BKI Professionel har vi over 30 års erfaring med at levere skræddersyede kaffeløsninger, og vi er eksperter i at sammensætte den løsning, der tilgodeser alle kaffepræferencer og behov gennem jeres arbejdsdag.

Kontakt os i dag og hør mere om, hvordan vi kan forsyne jer med alt fra velbrygget filterkaffe til lækre kaffespecialiteter efter jeres valg.

Kilder:
YouGov for BKI (2022), Danskernes kaffevaner på arbejdspladsen 2022.

kaffe med mælk med chokolade til efter medarbejders behov
kaffe i glas fra BKI kaffeløsning alt efter medarbejdernes kaffebehov
Mælk bliver hældt i glas med kaffe alt efter medarbejders kaffebehov

Populære blogindlæg

Kaffeanmeldelse: BKI Paraíso Kaffe

Kaffeanmeldelse: BKI Paraíso Kaffe

Hvordan smager Paraíso kaffen? Og hvilke fordele er der for dig og farmene? Læs vores kaffesmagers og kaffekonsulents anmeldelse af BKI Paraíso Kaffe.

Har du brug for vejledning?
Kontakt os i dag

Om du allerede har svarene eller ønsker hjælp til at finde dem, så sidder vi klar til at tage en uforpligtende snak om jeres muligheder - og finde frem til den helt rigtige kaffeløsning for netop dig og dine kollegaer, kunder og samarbejdspartnere.

Ring til os på +45 86 29 22 99 eller udfyld formularen her, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Bekræft at du har læst om vores behandling af persondata. Læs mere her.