KAFFEKONSULENTENS RÅD

Find din favoritkaffe på arbejdspladsen: En guide til kaffeudvalget på kontoret

Hvilken kaffemaskine eller automat skal du gå til, når kaffetørsten melder sig? Lad os dykke ned i de forskellige typer kaffe og kaffemaskiner, så du kan finde din nye favoritkaffe på arbejdspladsen!

 

Claus Ryberg,
National salgschef,
BKI Professionel

Der findes mange forskellige kaffetyper, men hvilken er din favoritkaffe? Læs vores guide og fin den!
GUIDE

Find din favoritkaffe på arbejdspladsen: En guide til kaffeudvalget på kontoret


Arbejdsdagen kan være hektisk, men din kop kaffe behøver ikke at være det! I BKI Professionel laver vi ofte løsninger med mere end én type kaffemaskine, sådan at medarbejdernes valgmuligheder bliver udvidet. Men hvilken kaffemaskine eller automat skal man gå til, når kaffetørsten melder sig? Lad os dykke ned i de forskellige typer kaffe og kaffemaskiner, så du kan vælge den kaffe, der passer bedst til dit humør og kaffesmag gennem arbejdsdagen.

Når du skal finde din nye favoritkaffe på arbejdspladsen, synes vi du skal prøve at glemme dine vante kaffevaner - bare for en stund. Det handler om at tage et nyt kaffemindset på sig, og prøve noget andet end du plejer. Det kan være du bliver overrasket – og selv hvis du ikke gør, så lover vi dig, at der er masser sjov og lækre kaffeoplevelser i vente!

Find din favoritkaffe på arbejdspladsen med et åbent kaffe-mindset!

 • Eksperimenter med kaffemaskinens funktioner 
  Hvis din arbejdsplads har en fuldautomatisk kaffemaskine, så tag dig tid til at udforske dens forskellige indstillinger. Juster styrken, mængden af kaffe og mælkebaserede tilføjelser for at finde præcis den kop, der passer til dine smagsløg.
 • Del erfaringer med dine kolleger!
  Spørg dine kolleger hvad deres foretrukne kaffetyper er og få inspiration fra deres valg! Du kan endda organisere kaffesmagninger for at udforske nye smagsoplevelser sammen.
 • Udforsk andre kaffetyper end du plejer
  Prøv nye kaffetyper og smagsvarianter. Det er sjovt at træde ud af din komfortzone og opdage nye smagsoplevelser, som du måske ikke har overvejet før.
 • Vælg kaffetype efter dit humør 
  Nogle dage kan kræve en stærk espresso, mens andre måske kalder på en beroligende kop café latte eller en klassisk kop sort kaffe. Lyt til dine smagsløg og vælg kaffetypen baseret på dit humør og energiniveau.
 • Tænker du nærmere, at I har brug for en helt ny kaffeløsning? 
  Så er vi heldigvis klar til at vejlede jer og sammensætte en skræddersyet og moderne kaffeløsning, der lever op dine og medarbejdernes forventninger.

 

Kvinde drikker kaffe idet hun finder sin nye favoritkaffe på arbejdspladsen

Med det rigtige kaffe-mindset på plads, er du nu klar til at begynde din tour-de-kaffe i virksomheden! Og her kan du netop starte med at tage udgangspunkt i det sidste punkt ovenfor og lytte til dit kaffehumør og din kaffetørst. For hvilken kaffe har du lyst til lige nu?

Når du har en ide om det, så kan du nemlig gå til den helt rigtige kaffemaskine.

Find Din favoritkaffe på arbejdspladsen

Når du er til alt fra sort kaffe til espresso, cappuccino og varm chokolade!

Så er det den fuldautomatiske kaffemaskine du skal gå til! Disse maskiner er som små kaffebrygningsmagikere på arbejdspladsen. Fuldautomatiske kaffemaskiner tilbyder en bred vifte af kaffetyper, hvilket gør dem ideelle til dem, der ønsker variation i deres daglige kafferytme. Fra den intense espresso til den skummede latte og den cremede cappuccino – maskinerne leverer en komplet kaffeoplevelse med et enkelt tryk. Det bedste ved dem?

 • Du kan tilpasse styrken og størrelsen af din kop for at opfylde dine præcise præferencer!

 • Du kan variere din kaffedrik efter humør og lyst gennem dagen. Med den fuldautomatiske kaffemaskine er det nemt at vælge eks. sort kaffe om morgenen, en caffé latte med mælk over middag eller et espressoshot sidst på dagen for et ekstra skud energi!

 • Det er nemt at udfordre dig selv og prøve nyt. Så hvorfor ikke prøve den kaffe, som din kollega tog lige før dig?

 • Er du til mælkealternativer? Nogle fuldautomatiske kaffemaskiner har dobbelt mælkesystem, hvilket betyder, at I på samme maskine kan have både almindelig mælk og plantedrik som eksempelvis havre- eller ærtedrik! Hvis du ikke normalt drikker plantedrik, kan det også være spændende at prøve, da det giver en anden smag og mundfølelse i kaffen. Og flere og flere foretrækker det!

 • Vælg mellem forskellige kaffebønner! De fuldautomatiske maskiner med helbønner har ofte flere kaffebeholdere, sådan at du faktisk også kan vælge din ønskede kaffe! Så prøv forskellige kaffedrikke af, som brygges på hhv. de mørkristede espressobønner og på de lys- til mellemristede bønner med flere smagsnuancer. Ofte vil du blive overrasket over, hvor stor forskel der er på smagen - og de er gode på hver sin måde!

Når du har lyst til den klassiske kop filterkaffe

Er du mest til den helt traditionelle, sorte kop kaffe? Så er du ikke alene. Faktisk foretrækker hele 56% af medarbejdere på danske arbejdspladser den sorte kop kaffe ifølge vores store kaffeanalyse af Danskernes Kaffevaner på arbejdspladsen 2022.

Og her er det klassiske bryganlæg stadig den oplagte løsning til mange kontorer og i virksomhedskantinen. Bryganlæg brygger nemlig den gode kop klassiske, sorte filterkaffe, og der findes i dag bryganlæg med en kapacitet på alt mellem 2 liter til 20 liter - så der er noget til ethvert behov!

De små bryganlæg er således perfekte i det lille tekøkken eller til mødelokalet, mens de store bryganlæg er de perfekte kaffemaskiner, når der skal brygges til konferencen, kantinen og husets termokander. Og den sorte kaffe har masser af fordele!

 • Det er faktisk ikke så underligt, at den sorte kaffe er danskernes favorit. For det er oftest her, at du får den fulde kaffeoplevelse, fordi du kan smage alle kaffens fine nuancer og aromaer! Derfor anbefaler vi, at du vælger en lys- til mellemristet kaffe til din filterkaffe. I disse ristninger er kaffens finere nuancer bedst bevaret, og giver dig den fuldendte kaffesmag i koppen.

 • God filterkaffe til mange? Så skal du gå efter det store bryganlæg og fylde direkte i kop, dispenser eller termokande. Og er det dig, der brygger? Så kan du glæde dig over, at vi i BKI Professionel har et stort udvalg af kvalitetskaffe pakket i praktiske doseringsposer – som passer til lige netop dit bryganlæg. Så skal du ikke bekymre dig om at over- eller underdosere kaffen, men blot åbne kaffeposen, hælde den i filteret og trykke start på bryganlægget. Voila! En perfekt sort kaffe, hver eneste gang. 

 • Vil du have en ekstra lækker filterkaffe? Så tjek om I har en kaffekværn et sted, hvor du kan friskkværne helbønner lige inden brygning. Nogle bryganlæg, som Coffee Queen, har endda en indbygget kværn, så du nemt og hurtigt kan kværne bønnerne og brygge – på én og samme maskine. Så kan du skabe den allerbedste smagsoplevelse!

Når du trænger til den hurtige kop kaffe eller en sød forkælelse!

Er I en virksomhed med fart over feltet? Og har du ofte brug for at kunne stille din kaffetørst i en fart? Så prøv at gå til instant kaffemaskinen, hvis I har sådan en. Den helt store gevinst ved dem er, at de ligesom de fuldautomatiske kaffemaskiner ofte har et stort udvalg af lækre kaffedrikke, som du frit kan vælge imellem - og så er instant kaffemaskinerne lynhurtige!

 • Et enkelt tryk og voila - en velsmagende kop på bare få sekunder. Så bliver det ikke nemmere!

 • Husk at du også her ofte kan justere styrken af din kaffe: Vælg mellem alt fra cappuccino til espresso og varm kakao, ligesom der er rig mulighed for at justere styrken af din kaffe – så gå på opdagelse og kreér favoritten på din maskine!

 • Prøv forskellige typer instant kaffe: I BKI professionel har vi naturligvis også et bredt udvalg af forskellige instant kaffer med hver deres karakteristika. Så der er rig mulighed for at finde instant kaffen til lige din/jeres smag.

 • Instant kaffemaskiner laver den lækreste kop kakao! Jeps, du hørte rigtigt. Så når den søde tand og lysten til en lille forkælelse melder sig, så er instant kaffemaskinen din bedste ven! Den kan lave den lækreste varme kakao, med eller uden mælkepulver, sød eller fyldig eller måske endda mikset med kaffe? Prøv dig frem og se hvilken kakao du bedst kan lide. I BKI Professionel tilbyder vi naturligvis også et bredt udvalg af lækre kakaovarianter.

Prøv dig frem og nyd øjeblikket

Uanset om du er til den klassiske sorte kaffe eller elsker at udforske de mange nuancer af espresso og cappuccino, så er der en kaffetype på din arbejdsplads, der passer til dine præferencer.

Tag dig tid til at nyde øjeblikket, find din favoritkaffe, og lad kaffepausen blive til et dagligt højdepunkt på arbejdet.

For mange danskere er favoritkaffen en klassisk sort kop. Hvilken er din favorit?
Måske er en cortado af espresso din nye favoritkaffe?

Vi rister din
favoritkaffe

Vi rister et væld af forskellige kaffer på vores eget risteri i Aarhus. I alle ristegrader, som blends, single origins og fra hele verden. Gå på opdagelse i vores brede kaffesortiment og find din nye favoritkaffe her. 

Skal din favoritkaffe laves på helbønner, formalet kaffe eller espressobønner?

Populære blogindlæg

Kaffeanmeldelse: BKI Paraíso Kaffe

Kaffeanmeldelse: BKI Paraíso Kaffe

Hvordan smager Paraíso kaffen? Og hvilke fordele er der for dig og farmene? Læs vores kaffesmagers og kaffekonsulents anmeldelse af BKI Paraíso Kaffe.

Har du brug for vejledning?
Kontakt os i dag

Om du allerede har svarene eller ønsker hjælp til at finde dem, så sidder vi klar til at tage en uforpligtende snak om jeres muligheder - og finde frem til den helt rigtige kaffeløsning for netop dig og dine kollegaer, kunder og samarbejdspartnere.

Ring til os på +45 86 29 22 99 eller udfyld formularen her, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Bekræft at du har læst om vores behandling af persondata. Læs mere her.