KAFFEKONSULENTENS RÅD

8 steps til at finde kaffeløsningen til din virksomhed

Brug vores 8-steps guide til at blive klogere på jeres behov og dermed den helt rigtige kaffeløsning for jeres virksomhed.

Claus Ryberg,
National salgschef,
BKI Professionel

steps til at finde den rette kaffeløsning til virksomheden

Den gode firmakaffe skal gøre dine kolleger glade. Derfor skal maskinen skal kunne håndtere presset i jeres dagligdag, og kaffeudvalget skal passe til virksomheden og de mennesker, der skal drikke den. Brug vores guide til at finde den rigtige kaffeløsning til jeres virksomhed.

Der findes mange forskellige kaffeløsninger, så det kan være svært at finde lige præcis dén, der passer bedst til jer. Heldigvis har vi over 30 års erfaring med professionelle kaffeløsninger til virksomheder og erhverv, og vi er her for at skabe gode kaffeoplevelser i jeres hverdag.
 
Brug nedenstående 8 spørgsmål til at klargøre lige netop jeres behov i virksomheden, og kom et skridt nærmere den optimale kaffeløsning for jer.
 
Og så står vi selvfølgelig klar til at hjælpe dig i hus med det endelige – og helt rigtige – valg. 

kaffe fra kaffemaskine som en vigtig personale gode

46%

- mener, at kaffe på arbejdspladsen er et vigtigt personalegode, da det er en velsmagende pause mellem deadlines og lange arbejdsdage, ligesom kaffepausen styrker fællesskabet og de sociale relationer.*

* Markedsundersøgelse, BKI Professionel 2019

medarbejder drikker kaffe af kaffeløsning
find kaffemaskine til din kaffeløsning til virksomheden

1. Hvor mange kopper kaffe har I brug for i løbet af en arbejdsdag?

Jeres kaffemaskine skal have kapacitet til at brygge det antal kopper, I har brug for i løbet af en arbejdsdag. Prøv at lave et lille regnestykke og vurder, hvor mange kopper kaffe I dagligt har brug for. Det handler nemlig om at finde en maskine, der hverken har for stor eller for lille kapacitet. Så undgår du at betale for dyrt for din løsning eller skabe kø ved kaffeautomaten.

Medarbejdere drikker ca. 3 kopper kaffe om dagen.
Gæster drikker ca. 1 kop kaffe om dagen.

Ønsket bryggekapacitet = antal medarbejdere x 3 + antal gæster x 1 = XX antal kopper

2. Hvor lang tid må det tage at brygge en kop kaffe?

For nogle er det vigtigt, at der hurtigt kan brygges en kop sort, varm kaffe. For andre er det vigtigere, at de kan få en særlig kaffevariant, hvor der er kræset ekstra om smagen – og så er det mindre vigtigt, hvor lang tid det tager. Overvej derfor om en hurtig kaffeløsning skal prioriteres hos jer, eller om udvalg og smag er vigtigere.  

3. Hvem skal kaffen serveres for?

Hvis kaffen skal serveres for både kollegaer, kunder, samarbejdspartnere og gæster, da er det vigtigt at have for øje, hvilket indtryk I ønsker at sende via jeres kaffeløsning.

Hele kaffebønner, frisk mælk og mange kaffevarianter fremmer kvalitetsopfattelsen og ”lækkerhedsfølelsen”, men kan samtidig være overflødigt, hvis I foretrækker en klassisk og sort kop kaffe. At vælge en økologisk og bæredygtig kaffe er ligeledes en måde at signalere virksomhedens værdier på, og hvis jeres kaffemaskine skal stå fremme, kan udseende og støjniveau også være relevant at overveje. 

4. Ønsker I frisk mælk eller mælkepulver?

Ønsker I den fulde baristaoplevelse og vil tilbyde lækre kaffedrikke som cappuccino og cafe latte? Da bør I vælge en fuldautomatisk kaffemaskine, der kan varme og skumme frisk mælk. Denne kræver køleskab, ekstra grundig rengøring og et integreret mælkesystem.

Ønsker I mindre rengøring, men prioriterer frisk kaffe, kan du i stedet vælge en kaffemaskine til helbønner, der selv kværner bønnerne, men bruger mælkepulver.

Ønsker I mindst mulig håndtering, kan I vælge en instant kaffemaskine, der laver drikke på instantkaffe og mælkepulver. De er billigere og nemme at rengøre, og kan stadig lave et væld af velsmagende kaffevarianter.

Tre gode kaffeautomater

5. Hvem skal betjene kaffemaskinen?

Hvis alle skal kunne bruge maskinen, skal den være intuitiv og let at betjene. Den skal have en simpel brugerflade, uden for mange forskellige valgmuligheder, så der ikke skal bruges unødig lang tid på oplæring.

Hvis få udvalgte personer, skal være primære brugere af maskinen, behøver I ikke tænke i brugervenlighed. De kan de hurtigt oplæres i maskinen og dens funktioner– uanset hvor detaljeret det måtte være.

6. Hvad må en kaffeløsning koste?

Når der skal vælges kaffeløsning, er det vigtigt at danne dig et overblik over din kaffeøkonomi og dit kaffebudget. Udover indkøbsprisen af maskinen kan det være en god idé at få udregnet prisen pr. kop. Dermed sikrer du at indregne omkostninger til både kaffe, spild, rengøring og tilbehør.

7. Hvem skal vedligeholde og rengøre maskinen?

Uanset om I selv skal rengøre maskinen, eller om I har udliciteret denne opgave, så er det en god idé at være opmærksom på, hvor lang tid rengøring, opfyldning mm. tager for netop jeres maskine, og derfor også hvor meget I vil eller kan prioritere tid og omkostninger til dette.

Måske det vil være en fordel at vælge en kaffemaskine, hvor det er muligt at få fejlmeddelelser eller notifikationer om genbestilling af tilbehør osv. Så er det så let og hurtigt som muligt for jer at vedligeholde jeres kaffeløsning.

8. Hvad har I behov for af tilbehør?

Det kan være vigtigt for nogle, at deres kaffepause-sortiment består af andet end kaffe. Både te, kakao og diverse tilbehør er med til at fuldende kaffeløsningen, så den falder i alles smag. Vær derfor opmærksom på at favne alle ønsker og behov og måske endda at forkæle med små chokolader, småkager og lignende.
 

Lækkert tilbehør

Kunne I tænke jer en prøvesmagning?

Det kan være et stort ansvar at træffe valget om en ny kaffeløsning på vegne af dine kollegaer. Fordi kaffen har så stor indflydelse på arbejdsdagen, er det netop en vigtig beslutning.

Derfor kan det være en fordel at smage på kaffen først – og måske endda invitere dine kollegaer til at smage på kaffen sammen med dig.

Vi kommer gerne ud til jer, så I kan smage på forskellige varianter, og I kan finde jeres favorit. Vi har også showrooms i Højbjerg og Karlslunde, hvor I kan se og prøve vores maskiner – og vi kan tage en snak om vores løsninger.

Populære blogindlæg

Kaffeanmeldelse: BKI Paraíso Kaffe

Kaffeanmeldelse: BKI Paraíso Kaffe

Hvordan smager Paraíso kaffen? Og hvilke fordele er der for dig og farmene? Læs vores kaffesmagers og kaffekonsulents anmeldelse af BKI Paraíso Kaffe.

Har du brug for vejledning?
Kontakt os i dag

Om du allerede har svarene eller ønsker hjælp til at finde dem, så sidder vi klar til at tage en uforpligtende snak om jeres muligheder - og finde frem til den helt rigtige kaffeløsning for netop dig og dine kollegaer, kunder og samarbejdspartnere.

Ring til os på +45 86 29 22 99 eller udfyld formularen her, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Bekræft at du har læst om vores behandling af persondata. Læs mere her.