KAFFEKONSULENTENS RÅD

Kaffeanmeldelse: BKI Paraíso Kaffe

Med BKI Paraíso kaffe kan du og din virksomhed sende bedre forhold til lokale kaffefarmere i Brasilien – og få god firmakaffe tilbage som tak! Vores CSR-Projekt Paraíso kører nu på sjette år, og både kaffen og farmere bliver bedre for hvert år der går. Sammen med BKI’s ekspertsmager og vores dygtige kaffekonsulent, laver vi her en anmeldelse af kaffen: Dens smag, historie og mange fordele!

   

Casper Rasmussen & Claus Ryberg
Ekspertsmager & National Salgschef

Ægtepar og kaffefarmere fra Paraiso, der er nogle af dem du støtter med BKI Paraíso Kaffe

Om Paraíso kaffen: Smag og oprindelse

Casper Rasmussen er kaffeindkøber og ekspertsmager i BKI gennem mere end 20 år. Det betyder, at han har ansvaret for at indkøbe al vores kaffe, hvorfor han testsmager og kvalitetssikrer hver eneste af vores bønner, kaffeblandinger og ristede kaffer. 

Derudover er han ambassadør i vores CSR-projekt, Projekt Paraíso i Brasilien, og han har været med helt fra dets begyndelse. Han er personligt nede og besøge kaffefarmerne hvert eneste år, ligesom han i dagligdagen testsmager og kvalitetssikrer BKI Paraíso Kaffe, høst for høst.

- Paraíso-området producerer rigtig god kaffe, og farmerne der deltager i projektet, bliver ganske enkelt bedre år for år. Kvaliteten højnes hele tiden, og gennem de år jeg har smagt kaffen, er den kun blevet bedre og mere stabil i smagen fra sæson til sæson. 

Casper Rasmussen
Indkøber & Ekspertsmager i BKI
Ambassadør for Projekt Paraíso

”BKI Paraíso kaffe består af ren Arabica bønner, den er uvasket, og er en specialty kaffe fra området. Det viser sig i form af en stor aroma, en lang eftersmag, noter af hasselnødder og en frisk og lidt ’grassy’ syrlighed, som er meget delikat. På alle parametre placerer den sig smagsmæssigt over en typisk, brasiliansk kaffe, og er med andre ord en ekstra karakterfuld brasil kaffe, der ganske enkelt smager rigtig godt.”

BKI Paraíso Kaffe som kaffebønner og med formalet kaffe på en ske

BKI Paraíso Kaffe

 • Dyrket udelukkende af +140 lokale kaffefarme i Brasilien som del af BKI og Olams CSR-projekt
 • Single origin: Paraíso, Brasilien
 • 100% Arabica, uvasket speciality kaffe
 • Rund og mild smag
 • Balanceret fylde med behagelig syre og bitterhed
 • Skønne noter af hasselnødder
Casper Rasmussen testsmager BKI Paraíso Kaffe hver neste høst - læs hans anmeldelse her
Olam kaffesække med kaffebønner til BKI Paraíso Kaffe

BKI Paraíso Kaffe er den perfekte firmakaffe til danske virksomheder

Claus Ryberg er national salgschef og kaffeekspert i BKI Professionel, hvor han skræddersyer moderne kaffeløsninger til danske virksomheder. Derudover han er udpræget kaffenørd og har helt styr på danskernes kaffesmag og kaffevaner. Han er ikke i tvivl om at BKI Paraíso Kaffe er rigtig godt valg som firmakaffe:

Claus Ryberg
Kaffekonsulent & National Salgschef
i BKI Professionel

”Paraíso kaffen er perfekt til virksomheden, der har mange brugere. Brasiliansk kaffe, og i særdeleshed i så god en kvalitet som Paraíso kaffen, er ganske enkelt rigtig ’likeable’ – det er en kaffe alle kan lide. Og enhver, der står for en virksomheds kaffeløsning ved, at det kan spare en for meget bøvl. Kaffen er super balanceret og velsmagende, og samtlige af vores kunder, som er skiftet over til Paraíso kaffe, fortæller os, at den smager godt.”

BKI Paraiso kaffe sortiment
FIRMAKAFFE

BKI Paraíso Kaffe sortiment

BKI Paraíso Kaffe til professionelle er tilpasset alle typer kaffeløsninger og brygmetoder, ligesom den findes i to ristninger. 

 • 1 kg hele bønner, mellemristet:
 • 1 kg espressobønner, mørkristet:
 • 500 g formalet kaffe, mellemristet:
 • formalet kaffe i varierende doseringsposer, mellemristet.

Bag om kaffen og Projekt Paraíso

Siden 2018 har BKI og kaffeeksportøren Olam, samarbejdet med mere end 140 lokale kaffefarmere fra Paraíso-området i Brasilien om vores eget unikke CSR-projekt.

Et projekt der fungerer som et gensidigt partnerskab, hvor vi hjælper kaffefarmerne med at drive deres kaffeproduktion i en mere bæredygtig retning: Socialt, økonomisk og miljømæssigt. Til gengæld lover vi at købe deres kaffe høst efter høst – til markedspris og uden rabatter.

På kun seks år har vi i BKI allerede nu set, hvor meget Projekt Paraíso har løftet lokalsamfundet af kaffebønder: De lærer at dyrke deres kaffe bedre og smartere, kaffekvaliteten hæves, og den enkelte kaffefarmer kan typisk tjene mere på hver eneste kaffesæk de sælger. 

En kaffe du nu kan nyde som firmakaffe i virksomheden! BKI Paraíso Kaffe, er dyrket udelukkende af projektets deltagende farmere, og når I hjælper os med at sende bedre forhold til farmerne – så sender de bedre kaffe tilbage til jer!

Kaffebonde holder røde kaffebær i hånden fra Paraiso
Kaffesække med kaffebønner fra Paraiso
Kaffebonde på sin kaffemark i Paraiso
Børn på den lokale skole i Paraiso

Bedre kaffe højner levestandarden i lokalområdet

For over seks år siden satte BKI og kaffeeksportøren Olam således et væld af frivillige og gratis aktiviteter i gang i området, som havde det primære formål at klæde kaffebønnerne på til at blive bedre og mere ansvarlige i deres kaffeproduktion. 

Et af projektets bærende initiativer er derfor undervisning og individuel vejledning af kaffebønderne heri. Et tilbud der hurtigt blev meget populært i Paraíso, og som Casper Rasmussen med egne øjne, nu ser effekterne af. 

 

”I oktober 2023 besøgte jeg en af familiefarmene for tredje gang, og her var den 28-årige søn gået aktivt ind i familiens kaffeproduktionen med masser af engagement. Med hjælp og vejledning fra projektets agronomer, er de på bare tre år lykkedes med at øge familiens kaffeproduktion fra 500 sække om året til hele 1000 sække – uden øget forbrug af gødning og ressourcer. De var ovenud lykkelige da jeg talte med dem, og den gamle far kunne næsten ikke forstå det.”

   - Casper Rasmussen, indkøber og ekspertsmager i BKI 

Og det er lige netop succeshistorier som disse, der er med til at holde projektet i gang, fortæller Casper Rasmussen:

- Der kommer hele tiden flere farmere til, som gerne vil være med i projektet, fordi de kan se, at det gør en forskel for dem. Det betyder personligt rigtig meget for mig at se, hvilken fremgang det skaber i lokalområdet, og selv blandt børn og unge i området, kan man mærke, at der er kommet en helt anden stolthed omkring det at dyrke kaffe og være i en familie, hvor man er kaffefarmere. Det skaber håb for fremtidens velstand og kaffedykning i området.

FAKTA

Det støtter Projekt Paraíso

 • Uddannelse af kaffefarmerne i givtig og mere ansvarlig kaffedyrkning af professionelle agronomer
 • Undervisning i drift, bogføring og salg som selvstændigt erhvervsdrivende
 • Donation af redskaber der sikrer og løfter kaffekvaliteten på kaffefarmene
 • Etablering af ansvarlig affaldssortering og rent drikkevand i lokalområdet. Det er nu etableret på b.la. tre lokale skoler.
 • Undervisning af unge der er engageret i moderne kaffeproduktion og gerne vil uddanne sig.
 • Gennemførelse af +300 aktiviteter på de lokale skoler, der lærer børn om miljø og klima.
familie i kaffeplantage i paraiso
Kaffeplantage med umodne kaffebær i Paraíso
Pige af kaffefarmere i Paraíso
mor og datter ved markerne i paraiso

Et projekt og en kaffe vi står inde for

Det er ikke tilfældigt, at det blev i lige netop Paraíso-området i Brasilien, at BKI ønskede at opstarte sit eget CSR-projekt. BKI’s bånd til farmerne i området går nemlig langt tilbage, fortæller Casper Rasmussen:

- Paraíso er et område BKI altid har handlet meget med. ’Brasil Kaffe Import’ blev jo netop etableret som en import af kvalitetskaffe fra Brasilien i 1960, og vi opstartede Projekt Paraíso med et ønske om, at give noget tilbage til bønderne i området. Som et CSR-projekt vi kunne stå inde for, og måske med tiden, også være så heldige at få endnu bedre kaffe ud af. 

- Og det ser faktisk ud til at lykkes nu, tilføjer han.

Dertil skal nævnes at BKI Paraíso Kaffe ikke er certificeret. Kvalitetsstempler, som vi er forvendt med herhjemme, men som små fødevareproducenter ude i verden ikke altid har mulighed for at leve op til, forklarer Claus Ryberg. 

- At få en certificering som eks. økologi eller Fairtrade, er ofte forbundet med store omkostninger og omfattende rapporteringskrav, hvilket de færreste kaffebønder har ressourcer eller økonomi til at opretholde. Derfor er langt størstedelen af al kaffeproduktion i verden u-certificeret og dermed betegnet som konventionel.

Det betyder dog ikke, at en kaffeproduktion ikke sker ansvarligt, at den dyrkes på bekostning af miljøet eller bøndernes ve og vel, fortæller kaffekonsulenten:

”Vi har i BKI valgt at støtte op, hvor vi reelt kan gøre den største forskel: Med initiativer der hjælper den konventionelle kaffeproduktion i en mere bæredygtig retning, og i et område og for en række bønder, som vi har et personligt tilhørsforhold til i BKI. Vi står inde for Projekt Paraíso som CSR-projekt og BKI Paraíso Kaffe som en kvalitetskaffe, der giver noget positivt tilbage til bønderne.”

   - Claus Ryberg, Kaffekonsulent & National Salgschef i BKI Professionel 

 

 

Populære blogindlæg

Kaffeanmeldelse: BKI Paraíso Kaffe

Kaffeanmeldelse: BKI Paraíso Kaffe

Hvordan smager Paraíso kaffen? Og hvilke fordele er der for dig og farmene? Læs vores kaffesmagers og kaffekonsulents anmeldelse af BKI Paraíso Kaffe.

Har du brug for vejledning?
Kontakt os i dag

Om du allerede har svarene eller ønsker hjælp til at finde dem, så sidder vi klar til at tage en uforpligtende snak om jeres muligheder - og finde frem til den helt rigtige kaffeløsning for netop dig og dine kollegaer, kunder og samarbejdspartnere.

Ring til os på +45 86 29 22 99 eller udfyld formularen her, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Bekræft at du har læst om vores behandling af persondata. Læs mere her.