Kaffelemonade


Til 10 personer - Tilberedningstid: 10 min.

Kaffe og lemonade bliver sammen til den lækreste og mest læskende iskaffe at nyde i sommervarmen! Citronernes syrlighed smager nemlig fantastisk sammen med kaffens egen syre og lette bitterhed. Så forkæl hele afdelingen eller stil kander frem med kaffelemonaden i kantinen - vi lover, at det bliver sommerens hit!

Kold filterkaffe eller rester fra stempelkanden er oplagt at bruge til lemonaden, men vil du kræse ekstra om dine kolleger, så bryg kaffen på vores Mountain Kenya AA kaffe. Den lysristede kaffe, med høj syre og tydelige noter af citrus og røde bær, er som skabt til denne kølige kaffelemonade. 
 

Ingredienser

 

5 dl friskpresset citronsaft
2½-3 dl rørsukker
isterninger
1 liter afkølet filterkaffe brygget på eks. Mountain Kenya AA
friske citronskiver

 

Mountain Kenya AA kaffe fra BKI Professionel

Fremgangsmåde

  1. Pres saften af citronerne og rør rørsukker heri til opløst.

  2. Hæld den afkølede kaffe i blandingen og rør godt rundt. Smag til om kaffelemonaden evt. skal være sødere. Skær citroner i skiver og kom i.

  3. Kom kaffelemonanden i en kande og hæld i glas med masser af is. Nyd straks. 

Lysristet kaffe og lemonade?


Lysristede kaffer egner sig rigtig godt til denne kolde kaffelemonade. Den skånsome ristning gør, at kaffen har en tydelig syrlighed, der går godt til citronen.
 

Lysristede kaffer af god kvalitet gemmer ofte også på delikate, blomstrede og frugtagtige smagsnoter, der træder endnu mere tydeligt frem i kold tilstand og gør din kaffelemonade endnu mere spændende og aromatisk. Du finder et bredt udvalg af lysristet kaffe af fineste kvalitet i vores højlandsserie Mountain.


Flere opskrifter på kaffedrikke