Om BKI foods

Som et stolt dansk kafferisteri siden 1960, anser vi det som vores vigtigste mission, at levere kvalitetskaffe og gode smagsoplevelser til de danske kaffedrikkere. Gennem tiden har vi endvidere udvidet vores aktiviteter og services til meget mere end blot kaffe. Læs mere om BKI nedenfor.

OM BKI

Dansk kafferisteri siden 1960

BKI blev stiftet i 1960 af Svend Mathiesen.

Han havde forinden tilbragt et årti i Brasilien og havde her fået kendskab til landets omfattende kaffedyrkning. Med sin gode sans for købmandsskab øjnede han derfor muligheden for at opstarte sin egen kaffeforretning, og hjemme i Danmark fik han snart etableret en import af de gode brasilianske kaffebønner. Herfra gik der ikke længe før nyristet kaffe blev langet over disken i hans lille kaffeforretning ’Brasil Kaffe Import’.

Siden da er BKI kun vokset støt.

I dag importerer vi kaffe fra hele verden, som vi med stor omhu og ekspertise rister og pakker på vores moderne risteri udenfor Aarhus.

Vi er i dag iblandt de største aktører på det danske kaffemarked, og vi har salg til både detail og foodservicesektoren, en stigende eksport foruden stor ekspertise indenfor private label produktion.

Andre ting forbliver derimod, som de altid har været.

BKI er den dag i dag fortsat ejet af familien Mathiesen, der nu tæller 3. generation. Vi er stadig 100% danskejet og har bevaret produktion og tilhørende arbejdspladser herhjemme, og vi anser det fortsat som vores fineste opgave, at forsyne det kaffeglade Danmark med kvalitetskaffe og gode smagsoplevelser hver eneste dag.

Men med tiden er BKI også blevet meget mere end kaffe.

I 2008 ændrede vi navn til BKI foods, da vi gennem årene har udvidet vores aktiviteter og i dag også tilbyder en lang række andre fødevarer, delikatesser og services.

Men det gode håndværk, den høje kvalitet og vores fokus på kundernes og forbrugernes ønsker er fortsat fællesnævneren for alt, hvad vi beskæftiger os med.

Læs mere om BKI foods, vores brands og services nedenfor.

BKI history in pictures
brasil kaffe import butik

Historien om
Brasil Kaffe Import

Med en forkærlighed for kaffebønner og sans for godt købmandsskab kastede Svend Mathiesen sig i 1960 ud i et dansk-brasiliansk kaffeeventyr. 

Læs her hvordan BKI og kaffen alle ka' li' blev til.

Svend Mathiesen, stifter af BKI, på en bænk
gammel BKI kaffeposer
VORES KAFFEBRANDS

Vi rister kaffe for enhver kaffesmag

I dag rister og producerer vi vores gode BKI Kaffe i et væld af spændende varianter til den danske kaffesmag. Som klassisk formalet kaffe, som helbønner og som instant kaffe til den hurtige kop. 

Men gennem årene har vi også udvidet vores produktportefølje med kaffebrands som Black Coffee Roasters, Christgau og Mountain, ligesom vi ejer specialristeriet Kontra Coffee i København. 

Tilbage i start 90’erne var BKI endda en af de første kaffevirksomheder herhjemme til at introducere økologisk og mere bæredygtig kaffe til markedet. Et sortiment vi gladeligt har udvidet siden. Derfor kan man i alle vores kaffebrands i dag finde kaffe certificeret indenfor bl.a. økologi, Fairtrade, Rainforest Alliance og KRAV.

I BKI foods importerer, rister og leverer vi således kvalitetskaffe til ethvert behov og enhver kaffesmag. Fordi kaffen er vores store passion, og fordi vi kan vores kaffehåndværk. Og vi er sikre på, at vi også har kaffen, der falder i din smag.

Produkter fra BKI foods
BKI foods forretningsgrene
KAFFELØSNINGER

Vi brygger den gode kaffe til erhvervslivet

For de fleste af os starter arbejdsdagen bedst ud med en varm kop kaffe. Den er så godt som uundværlig under mødet, og ofte formår vi i kaffepausen bedst at møde vores kolleger i øjenhøjde. Faktisk anser 64% af alle medarbejdere på danske arbejdspladser kaffen som det bedste firmagode i dagligdagen.

Vi hjælper jer med at give dem smagsoplevelser hver eneste dag.

I BKI Professionel har vi mere end 30 års erfaring som professionel kaffeleverandør til større virksomheder, og vi har gjort det til vores ekspertise at sammensætte skræddersyede og totale kaffeløsninger til erhvervslivet: Med specialristet kvalitetskaffe fra vores eget risteri, driftssikre kaffemaskiner, godt tilbehør og stabile serviceaftaler. For firmakaffen I drømmer om.

I DanKaf leverer vi også kaffeløsninger. Til den lille og mellemstore virksomhed og med et serviceniveau ud over det sædvanlige. Med en kaffeløsning hos DanKaf, får I en ven af huset, der sørger for al levering, frisk kaffe i skabene og en kaffemaskine, der altid kører, som den skal. 

BKI AB er vores afdeling i Sverige, hvor vil leverer kaffe, te mv. til grossister, storkøkkener og det professionelle erhvervsliv.

SPECIALHANDEL

Meget mere end kaffe: Vi elsker kvalitetsfødevarer, te og delikatesser!

Foruden kaffe forhandler vi i BKI foods også en lang række kvalitetsfødevarer, delikatesser og specialvarer, som alle har velsmag og det gode håndværk til fælles.

Heriblandt kan nævnes vores agenturer på Lindt chokolade, De Cecco pasta og olivenolie, Yogi Tea samt David Rio Chai. Brands elsket og kendt verden over for deres gode smag og høje kvalitet.

I Karlslunde ejer vi TE & KAFFESPECIALISTEN, hvorfra vi importerer, forarbejder og pakker special-te af meget høj kvalitet. Med TE & KAFFESPECIALISTEN er vi i dag den største leverandør af special-te og andre delikatesser til den danske specialhandel.

Her producerer vi bl.a. vores økologiske premium tebrand Chaplon, kendt for dets fine kvalitet og aromatiske blandinger, ligesom vi forhandler et bredt sortiment af konfekture, nødder, olier, eddiker og meget mere.

Produkter fra Te og kaffespecialisten under BKI foods