Braiserede svinekæber


Til 4 personer - Tilberedningstid: ca. 3 timer

Braiserede svinekæber er en rigtig simreret, perfekt til mørke og kolde aftener. Kødet bliver super mørt og saftigt, og det næsten smelter som smør på tungen. Her er tilsat lidt af vores gode kaffebønner til krydderiblandingen, der giver retten et tvist og endnu mere dybde og kraft. Server de møre svinekæber med en god kartoffel- eller rodfrugtmos og en sprød og frisk salat til.

Ingredienser

 

ca. 1 kg svinekæber
smør og olie til stegning
1 stort rødløg
2 fed hvidløg
5 gulerødder
5 persillerødder
2 røde æbler
4-5 kviste frisk timian
5 hele peberkorn
2 laurbærblade
2 hele nelliker
15 stk. groftmalede espressobønner af Black Coffee Roasters Double Roast Espresso
2 dl hvidvin
ca.1 liter fond
salt og peber

25 g koldt smør i tern

 

 

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 150°.
  2. Puds svinekæberne fri for hinder og dup dem tørre med køkkenrulle.
  3. Skær rødløg i både og kvas hvidløg let. Skræl to gulerødder og to persillerødder og skær i grove stykker. Hak et æble i store tern – gem resten af rødderne og det sidste æble til senere.
  4. Brun svinekæberne på alle sider i en bladning af smør og olie i en stor gryde med låg, der kan tåle at komme i ovnen bagefter. Tag svinekæberne op og tilsæt rødløg, hvidløg, gulerod, persillerod, æble og frisk timian til gryden og lad det tage farve.
  5. Knus kaffebønnerne let og kom dem i en krydderipose sammen med peberkorn, laurbærblade og nelliker og bind knude på.
  6. Kom svinekæberne tilbage i gryden sammen med krydderiposen og hæld hvidvin og bouillon på, til det dækker. Læg låg på gryden og sæt den ind midt i ovnen. Lad svinekæberne braisere i ca. 2 timer til kødet er helt mørt.
  7. Tag svinekæber og krydderipose op og sigt saucen over i en mindre gryde. Kassér de udkogte grøntsager og kog saucen ind til ca. det halve.
  8. Klargør imens de sidste gulerødder og persillerødder, skær dem i mundrette stykker og tilsæt til saucen og lad dem koge med i ca. ti minutter, til de er møre men stadig har bid. Smag saucen til og jævn den evt. en smule, hvis du synes den er for tynd.
  9. Kom svinekæberne tilbage i gryden og lad dem få varmen i saucen. Tilsæt til slut det sidste æble, skåret i tern og varm kort igennem. Tag gryden af varmen og tilsæt klumper af koldt smør og lad saucen blive blank og flot.
  10. Server de braiserede svinekæber sammen med f.eks. en god kartoffelmos og en frisk salat.

Godt tilbehør

 

Server f.eks svinekæberne sammen med en god kartoffelmos og en sprød vintersalat af grønkål, rosenkålsblade, granatæblekerner, brombær og sprøde hasselnødder.


Flere opskrifter på mad med kaffe