KAFFEKONSULENTENS RÅD
 

Skal jeres firmakaffe være mere bæredygtig?


Hvordan gør du jeres kaffeløsning mere bæredygtig? - og hvad koster det egentlig? Det gør vi dig klogere på her, ligesom du kan læse om nogle af de fordele der følger med en bæredygtig firmakaffe.

 

Søren Meng Nordby
Divisionschef, BKI Professionel

 

Hvis I allerede har en bæredygtig profil i virksomheden, giver det rigtig god mening, at jeres kaffe også afspejler det - og hvis I ikke før har tænkt i de baner, kan kaffeløsningen være et fint sted at starte. Men hvordan gør du firmakaffen mere bæredygtig? Og hvad koster det egentlig? 

 
I en tid hvor vi alle øver os i at tænke i miljøvenlige baner, kan en mere bæredygtig kaffeløsning være et godt første skridt på vejen. Ikke nok med at I hver dag kan nyde en dejlig kop kaffe, så er der også masser af fordele ved at vælge en mere bæredygtig og måske økologisk kaffeløsning:
 

I tager aktivt stilling 

Når I aktivt tager stilling i virksomheden kan I hver dag glæde jer over, at I støtter eks. miljøet eller gode arbejdsvilkår ude i verden via jeres kaffevalg.

En bæredygtig kaffeløsning skaber stolthed

Bæredygtig kaffe er med til at skabe glæde omkring kaffen internt i virksomheden, og dine kollegaer vil sikkert sætte endnu mere pris på kaffepausen fremover.

I sender et positivt signal til omverdenen

Ud over at i selv kan glædes over jeres mere bæredygtige kaffe, da sender i også et positivt signal til samarbejdspartnere og kunder, og det forstærker jeres egen bæredygtige profil i virksomheden.

Vælg evt. en dobbeltcertificeret kaffe

Vælger I en kaffe, der eksempelvis er både Fairtrade og økologisk kaffe kan I glæde jer over en dobbelt certificeret kaffe! Har I et offentligt eller privat spisested, vil kaffen i høj grad også tælle med i jeres økologiregnskab, og hvis mere end 30% af jeres indkøbte råvarer er økologiske, kan I gøre jer fortjent til Det Økologiske Spisemærke.

Hvordan lyder 8 øre ekstra
for en kop bæredygtig  firmakaffe?


Vi kan både skrue op og ned for prisen afhængig af jeres ønsker til til kaffen og jeres kaffeløsning. Lad os lave de præcise beregninger for jer.

 

Lad bæredygtig kaffe
indgå i jeres CSR-strategi


Når din virksomhed udbyder økologisk og mere bæredygtig kaffe, er det et stærkt signal om, at I er en ansvarlig virksomhed, som tager et socialt ansvar. Ikke alene er bæredygtig kaffe et stærkt CSR signal, det er også en måde at styrke jeres samarbejde og relationer med kunder, ligesom I styrker den positive fortælling om jeres brand.

Vælg en mere bæredygtig kaffe - Gå efter certificeringerne!


Bæredygtighed kan godt være en lidt udefinerbar størrelse, og der er også flere måder at tænke bæredygtighed på. For nogle handler det mest om økologi, og for andre mere om ansvarlighed, mennesker og fair arbejdsforhold.

Allerede i 1988 lancerede vi i BKI en af de første økologiske kaffer på det danske marked. Siden dengang er der kommet mange andre certificeringer til, og i valget af kaffe til din kaffeløsning kan du derfor med fordel gå efter en kaffe med én eller flere certificeringer.

Kig bl.a. efter disse certificeringer:

EU’s økologimærke
EU's økologimærke viser, at varen er økologisk og er produceret og kontrolleret efter retningslinjerne i EU's økologiforordning.

Fairtrade
Arbejder for at sikre små producenter ordentlige handelsaftaler og sikre arbejds- og levevilkår. Kaffebønderne sikres en fair mindstepris for deres råbønner og får hjælp til at forbedre deres forretning.

 

Rainforest Alliance
Rainforest Alliance stiller bl.a. krav til, at bønderne fører en miljøvenlig produktion, at de har gode arbejdsvilkår og modtager en fair pris for deres varer. I 2018 blevet UTZ slået sammen med Rainforest Alliance.

KRAV
KRAV er et svensk økologimærke, der foruden økologi arbejder for at bl.a. at øge biodiversiteten og dyrevelfærden, at beskytte miljøet samt at sikre bedre forhold for den enkelte producent.


Prøv en af vores
certificerede kaffer

Vil I betale 8 øre ekstra for en mere bæredygtig kop firmakaffe?


Hvis I har overvejet, om økologisk og mere bæredygtig kaffe er det rigtige for jeres arbejdsplads, så har I måske også tænkt, at omstillingen vil blive for stor en omkostning. Dén udfordring vil vi dog gerne tage op: For hvis I laver beregningen pr. kop eller pr. medarbejder, bliver det tydeligt, at det faktisk er muligt at få en bæredygtig kaffeløsning til en fair pris.

Vi har derfor lavet et lille overslag, så I kan regne ud, hvad en mere bæredygtig/økologisk kaffe gennemsnitligt vil koste jer i virksomheden om året:

 

  • En medarbejder forbruger ca. 4 kg kaffe årligt.
  • Afhængig af jeres valg af økologisk/bæredygtig kaffe vil den gennemsnitligt koste ca. 12 kr. mere pr. kg sammenlignet med konventionel produceret kaffe.
  • Det svarer til en merudgift pr. medarbejder på ca. 48 kr. om året.
  • Én mere bæredygtig kop kaffe koster således ca. 8 øre mere pr. kop.


Det kan dog være, at lige netop jeres bæredygtige eller økologiske kaffevalg giver en endnu billigere omstilling, og vi kan både skrue op og ned for prisen afhængig af jeres kaffesmag. Vi laver hellere end gerne den præcise beregning for dig. 

I BKI Professionel har vi nemlig et bredt udvalg af mere bæredygtige, økologiske og certificerede kaffevarianter til alt fra espresso til filterkaffe, ligesom al vores kaffe desuden er pakket i genanvendelig emballage.

Skal vi hjælpe dig med den bæredygtige omstilling?


Kontakt os i dag for en uforpligtende snak omkring dine muligheder for en ny og måske bæredygtig kaffeløsning. Så vil en af vores dygtige kaffekonsulenter vejlede dig til de bedste kaffeoplevelser tilpasset lige netop jeres ønsker, budget og behov. 

Ring direkte på tlf: +45 86 29 22 99 eller kontakt os via kontaktformularen nedenfor. 

Har du brug for vejledning?
Kontakt os i dag

 

Om du allerede har svarene eller ønsker hjælp til at finde dem, så sidder vi klar til at tage en uforpligtende snak om jeres muligheder - og finde frem til den helt rigtige kaffeløsning for netop dig og dine kollegaer, kunder og samarbejdspartnere.

Ring til os på +45 86 29 22 99 eller udfyld formularen her, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Bekræft at du har læst om vores behandling af persondata. Læs mere