KAFFEKONSULENTENS RÅD
 

Sådan rengører du kalkfilteret i din kaffemaskine


Hvis I har holdt ferie på arbejdspladsen, eller af andre årsager ikke har brugt kaffemaskinen ret meget i en periode, bør I altid rengøre kalkfilteret inden brug. Læs her hvordan du gør.

 

Claus Ryberg
National salgschef, BKI Professionel

 

Hvis din kaffemaskine, og dermed også dit kalkfilter, kun har været brugt begrænset i en længere periode, kan det gå ud over hygiejnen i selve filteret. Derfor anbefaler vi af hygiejniske årsager at skylle filtrene igennem med vand for at undgå en dårlig smag fra filtret.​ Læs hvordan du rengører klakfilteret i din kaffemaskine her.

Skylning af dit kalkfilter


Hvis dit kalkfilter ikke har været i brug i cirka en uge, er det vigtigt at du sørger for at gennemskylle kalkfiltret. Det er nemt gjort og du sikrer dermed en god hygiejne i filtret.

Hvis filteret har stået stille uden gennemskylning i 4 uger, anbefaler vi, at du udskifter filtret, da der kan være risiko for baktierievækst. 

Se neden for hvordan du rengører dit kalkfitler hvad enten det er et filterhoved af ældre eller nyere slags. 

Rengøring af ældre kalkfilter


1. Tag en spand og sæt under flush ventilen
2. Åben for flushventilen og skyl filtret via denne. Se i skemaet nederast hvor meget vand der skal skylles med.

Det ældre blå filterhoved skylles ved at trykke på flushventilen, der er monteret på afgangssiden. Pilen angiver placering af flushventilen, der skal trykkes på.

 

Rengøring af nyere kalkfilter


1. Tag en spand og sæt under flushventilen
2. Åben for flushventilen og skyl filtret via denne. Se i skemaet herunder hvor meget vand der skal skylles med.

Det nye filterhoved skylles ved at dreje på flushventilen, der er integreret i hovedet. Pilen på billedet viser flushventilen, der skal drejes. 

 

Har du brug for vejledning?
Kontakt os i dag

 

Om du allerede har svarene eller ønsker hjælp til at finde dem, så sidder vi klar til at tage en uforpligtende snak om jeres muligheder - og finde frem til den helt rigtige kaffeløsning for netop dig og dine kollegaer, kunder og samarbejdspartnere.

Ring til os på +45 86 29 22 99 eller udfyld formularen her, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Bekræft at du har læst om vores behandling af persondata. Læs mere