KAFFEKONSULENTENS RÅD

Derfor bliver din arbejdsplads bedre af kaffepauser

Kaffepausen øger vores fokus, styrker produktiviteten og skaber sammenhold på arbejdspladsen. Læs her hvorfor I bør prioritere den. 

Søren Meng Nordby,
Divisionschef,
BKI Professionel

mand og kvinde drikker kaffe sammen og arbejdspladsen bliver bedre af kaffepauser

Travlhed og stramme deadlines på arbejdspladsen kender du sikkert til, og i sådanne perioder kan kaffepauserne nemt komme til at virke som spildtid. Men kaffepauserne bør ikke opfattes som en hæmsko for produktivitet, men derimod som en motivationsfaktor, der skaber arbejdsglæde og engagerede medarbejdere. Læs her hvorfor.

Kaffepausen styrker produktiviteten

Vidste du, at koffein får hjernen til at frigive signalstoffet og lykkehormonet dopamin? Ikke nok med at det giver dine medarbejdere et lille skud glæde gennem arbejdsdagen, så aktiverer det også de områder i hjernen, som står for årvågenhed og produktivitet.

En kort kaffepause væk fra arbejdsopgaverne kan således styrke produktiviteten og gøre dig klar til at genoptage arbejdet med fornyet energi og effektivitet.

Mikropauser øger fokus og reducerer træthed

Er arbejdsdagen præget af meget stillesiddende arbejde? Så se kaffepausen som en mulighed for at strække benene og lad turen hen til kaffeautomaten stimulere både blodomløb, krop og muskler. Det øger både dit fokus og reducerer følelsen af træthed.

Faktisk behøver kaffepauserne slet ikke at være lange for at være effektive. Mikropauser på mellem 30 sekunder og 5 minutter er nok til at give den enkelte et boost i arbejdsdagen. Det viser en undersøgelse af pausevaner, som Analyse Danmark foretog i 2015 for Riberhus.

to kolleger drikker kaffe i kaffepausen

Mikropauser på mellem 30 sekunder og fem minutter kan øge medarbejdernes fokus med hele 15%

Ved stillesiddende arbejde foran en computer vil en pause på bare 15 sekunder hvert 10. minut reducere træthed med op til 50%

* 2015, undersøgelse af pausevaner,  Analyse Danmark for Riberhus.

mikropause med kaffe for at øge fokus
snak med kollega over kaffen for at øge fokus

Opgrader kaffepausen i din virksomhed

Når det kommer til at vælge den rette kaffeløsning, har du flere muligheder. Den rette kaffeløsning til din virksomhed afhænger af jeres specifikke behov, men kvalitetskaffe med en god smag bør altid prioriteres. God kaffe gør, at dine kollegaer prioriterer de små kaffepauser. Derudover kan du imponere besøgende kunder og samarbejdspartnere med velsmagende kaffe.

Er du i tvivl om hvilken kaffeløsning, der er den rette til din virksomhed, står vi altid klar til at hjælpe. Sammen finder vi ud af, hvordan du kan skabe de bedste rammer for dine kollegaers kaffepauser.

Giv dine kollegaer medbestemmelse

Det kan være svært at vælge kaffeløsning på vegne af dine kollegaer. Fordi kaffen har så stor betydning for arbejdsdagen, er det et vigtigt valg – og alle kollegaer skal helst være glade for den endelige løsning.

Af den grund kan det være en fordel at invitere et udvalgt af dine kollegaer til at prøvesmage kaffen sammen med dig.

Vi kommer med glæde ud med en prøvesmagning til jer, så I kan finde jeres favorit blandt forskellige kaffevarianter. Vi har både i Højbjerg og Karlslunde showroom, hvor I kan teste og tilpasse kaffeløsningen og kaffemaskinen jeres virksomhed har brug for. 

Er du interesseret i at høre mere, er du velkommen til at tage en uforpligtende snak med os!

Populære blogindlæg

Har du brug for vejledning?
Kontakt os i dag

Om du allerede har svarene eller ønsker hjælp til at finde dem, så sidder vi klar til at tage en uforpligtende snak om jeres muligheder - og finde frem til den helt rigtige kaffeløsning for netop dig og dine kollegaer, kunder og samarbejdspartnere.

Ring til os på +45 86 29 22 99 eller udfyld formularen her, så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Bekræft at du har læst om vores behandling af persondata. Læs mere her.