Jakob Bloch
Teknisk chef
BKI foods

 

 

I BKI vil vi nu producere 35% af vores strøm selv - som grøn solcelleenergi!


Et helt nyt solcelleanlæg er netop opsat på taget af BKI’s bygninger i Højbjerg. Intet mindre end 3.500 kvadratmeter solceller skal fremover levere op mod 35% af vores samlede el-forbrug. Som grøn og vedvarende energi i mange år frem.
 
 

”Det har været en lang proces, og der har været mange tilladelser, der skulle hentes hjem før vi kunne trykke på startknappen og begynde byggeriet. Men nu er det endelig oppe, og det glæder vi os meget over”.

Sådan fortæller Jakob Bloch, der er Teknisk chef i BKI foods, om det 3.500 kvadratmeter store solcelleanlæg, der netop er installeret på taget af BKI’s bygninger i Højbjerg, Aarhus. Og man forstår Jakob Blochs begejstring, for med det nye solcelleanlæg følger flere fordele.  

”Vi forventer, at vores solcelle-anlæg gennemsnitligt kommer til at levere 700.000 kilowatt-timer om året og dermed kan dække op mod 35% af vores årlige elforbrug med grøn energi. Det betyder samtidig, at vi kommer til at reducere vores CO2-udledning med op til 100 ton om året alene på vores elforbrug.”

Betydelige forbedringer, der ifølge Jakob Bloch, kommer til at kunne mærkes på både klimakontoen såvel som bundlinjen.

 

Om BKI's solcelleanlæg
 

  • Solcelleanlægget er placeret på taget af BKI’s bygninger i Højbjerg.
  • Anlægget er 3.500 kvm stort og dækker ca. 25% af vores bebyggede areal.
  • Solcellerne forventes årligt at kunne producere 700.000 kWh, svarende til ca. 35% af BKI’s samlede el-forbrug.
  • Solcellerne forventes at medføre en CO2-reduktion for BKI på op til 100 ton om året alene på elforbruget.

Grønne investeringer er sund fornuft
– også for virksomheder


Det nye solcelleanlæg er en omfattende investering for BKI på mere end 3,6 millioner kroner, men det forventes også, at anlægget kan levere grøn energi til huset i op mod 25 år.

Dertil er projektet blot et af de seneste initiativer i BKI’s kontinuerlige arbejde med at sænke energiforbruget og CO2-udledningen, fortæller Jakob Bloch.

”Som en moderne virksomhed arbejder vi målrettet med at optimere vores produktion og mindske vores energiforbrug. Tidligere har vi haft succes med at sænke vores elforbrug til belysning med op mod 90%, ligesom vi er lykkedes med at genbruge ca. 20% af overskudsvarmen fra vores kafferisteri. Og med det nye solcelleanlæg tager vi et stort skridt på vejen til at gøre vores forbrug både grønnere og smartere.”

For solcellerne er ikke kun godt for miljøet, pointerer Jakob Bloch. Det er også en fornuftig investering for BKI som virksomhed at implementere bæredygtige løsninger.

”Selvom solcelleanlægget er en stor investering, forventer vi med de øgede elpriser og regeringens varslede CO2-afgift, at anlægget allerede vil tjene sig selv ind i løbet af de næste fem år. Det er et godt eksempel på, at mere miljøvenlige løsninger ikke bare er noget, man pudser glorien med, men at det rent faktisk er en rigtig fornuftig investering for større virksomheder som os.”

BKI foods har netop fået valideret sit klimål hos den globale organisation SBTi som den første danskejede kaffeleverandør. Læs mere om BKI's klimamål og SBTi her.