koldhævede morgenboller med kaffegrums på morgenbordet

Koldhævede morgenboller med kaffegrums

25 stk. - Tilberedningstid: 1 time - Hævetid: Natten over

Der er ikke noget bedre end duften af kaffe på kanden og friskbagte boller om morgenen! Og med denne nemme opskrift på koldhævede morgenboller, er det ingen sag at diske op med de skønneste og saftige boller - selv på en travl morgen! Dejen skal blot røres sammen aftenen før, og du skal slet ikke have fingrene i den. Hævetiden om natten klarer alt det hårde arbejde for dig, så du bare skal sætte dejen på plade om morgenen - og vupti! Så har du de skønneste, saftigste og lækre morgenboller. 

Ingredienser

1 liter koldt vand
10 g gær
2 spsk. flydende honning
1 dl kaffegrums af BKI Morgenkaffe, drænet
200 g grovalsede havregryn
200 g fuldkornshvedemel
800 g hvedemel
2 dl græskarkerner – eller kerner efter dit valg
24 g havsalt

Fremgangsmåde

  1. Begynd aftenen før: Kom vand i en røreskål og udrør gær, honning og drænet kaffegrums heri.
  2. Bland havregryn, fuldkornsmel og hvedemel i skål og tilsæt til den våde blanding. Rør til du har en klistret dej. Tilsæt græskarkerner og salt og rør godt igen.
  3. Tildæk skålen med husholdningsfilm og lad hæve til dobbelt størrelse på køkkenbordet (ca. 1-2 timer). Kom herefter på køl natten over.
  4. Om morgenen: Brug to skeer, dyppet i vand, til forsigtigt at forme boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve imens ovnen varmes op til 250 grader alm. ovn.
  5. Når ovnen er varm, placeres pladen midt i ovnen. Her kan du evt. smide en dl vand i bunden af ovnen og hurtigt lukke lågen til. Dette skaber damp i ovnrummet, som hjælper bollerne med at hæve flot op.
  6. Bag bollerne i ca. 15 minutter eller til de er flot gyldne og sprøde.
  7. Køl let af på en rist og nyd morgenbollerne lune med smør eller pålæg.
BKI Morgenkaffe
lækre sprøde morgenboller med kaffegrums

Red dit kaffegrums!

Kaffegrums fra kaffefilteret er fantastisk at bruge i bagværk! Især i brød som disse morgenboller, hvor det giver dybde og en meget mild smag af kaffe til brødet. Uanset om du spiser dine morgenboller med ost, marmelade eller chokoladepålæg, da giver kaffen et delikat tvist til smagen.

Godmorgen!

morgenbord med kaffe og kold hævede boller med kaffegrums

Flere opskrifter på mad med kaffe

Koldhævede morgenboller med kaffegrums

Koldhævede morgenboller med kaffegrums

Saftige og koldhævede boller fuld af smag og med et strejf af kaffe. Dejen skal blot røres sammen om aftenen - og vupti! Du kan bage de lækreste boller fra morgenstunden.

Braiserede svinekæber

Braiserede svinekæber

Braiserede svinekæber er en rigtig simreret, perfekt til mørke og kolde aftener. Her får du vores opskrift med et tvist af kaffe for endnu mere smag og dybde.