MAD MED KAFFE

Lad kaffens fine smagsnuancer og bitterhed
give dine retter masser af dybde og smag.

Familiefavoritter med kaffe?

Vi er ikke så vant til at bruge vores kaffe i det salte køkken, og det er lidt en skam, hvis du spørger os. Kaffens syre, bitterhed og fine nuancer, kan nemlig godt være en spændende smagsgiver i eksotiske retter såvel som alle familiens middagsfavoritter! Gå på opdagelse i vores opskrifter på mad med kaffe her!

Koldhævede morgenboller med kaffegrums

Koldhævede morgenboller med kaffegrums

Saftige og koldhævede boller fuld af smag og med et strejf af kaffe. Dejen skal blot røres sammen om aftenen - og vupti! Du kan bage de lækreste boller fra morgenstunden.

Braiserede svinekæber

Braiserede svinekæber

Braiserede svinekæber er en rigtig simreret, perfekt til mørke og kolde aftener. Her får du vores opskrift med et tvist af kaffe for endnu mere smag og dybde.

Balsamicoglace

Balsamicoglace

Skøn balsamico glace med at strejf af kaffe. Perfekt at dryppe ud over dine salater!

Chili con carne med kaffe

Chili con carne med kaffe

Chili con kaffe? Prøv vores lækre opskrift på chili con carne med et tvist af kaffe og mørk chokolade. Vi lover, at det er en ny familiefavorit!

Surdejsboller med kaffe

Surdejsboller med kaffe

Skønne, seje og langtidshævede surdejsboller med ølandshvede og et tvist af kaffe, der giver masser af dybde til brødet!

Restkaffe og kaffegrums kan forvandles til nye smagsoplevelser!

Derhjemme kan restkaffe og kaffegrums være uventede ingredienser til at skabe spændende nye smagsoplevelser. I stedet for at se det som affald, kan det bruges som både bæredygtige elementer og smagsgivere i madlavningen. Restkaffe kan f.eks. anvendes som marinade til kød og til at give en intens smag til saucer, mens kaffegrums kan fungere som et en aromatisk komponent i bagværk.

Men bare rolig, maden skal ikke smage kraftigt af kaffe! Men prøv at se kaffen som salt, peber eller et hvilket som helst andet krydderi, der kan være med til at give dine retter et spændende pift. 

Det føles altså også ret godt ikke at hælde den kolde restkaffe i vasken eller at smide kaffegrumsen i skraldespanden. Vi håber, at du kan blive inspireret af vores mange opskrifter med kaffe.