balsamicoglace med kaffe ideel til salat med tomat og burrata

Balsamicoglace med kaffe

ca. ¾ dl. - Tilberedningstid: 20 min.

En balsamicoglace er en utrolig lækker og intens dressing til dine salater – og så er den endda virkelig nem at lave. Prøv vores glace med et tvist af kaffe, der giver din dressing et let strejf og en delikat bitterhed. Dryp glacen over en klassisk tomatsalat eller måske på en salat med fennikel og friske jordbær.

Ingredienser

200 ml rød balsamico
100 ml kold kaffe brygget på BKI ØKOLOGISK
Evt. et nip flagesalt

 

Fremgangsmåde

  1. Hæld balsamicoeddike og kaffe i en kasserolle og lad det langsomt varme op til kogepunktet. Rør grundigt undervejs så glacen ikke brænder på.
  2. Lad balsamicoeddiken koge indtil der er ca. ¾ dl tilbage og den begynder at tykne. Hæld glacen i et lille glas og lad den køle af på køkkenbordet indtil servering
  3. Brug glacen på lækre salater - eksempelvis på en tomatsalat med burrata eller mozzarella, frisk basilikum, god olivenolie og lidt salt og peber.

Balsamico og jordbær?

Prøv også at dryppe din kaffe-balsamico på en salat med friske jordbær og friskhøvlet parmesan. Glacen smager fantastisk sammen med de søde bær. 

balsamico med kaffe på burrata og salat
BKI ØKO kaffe
balsamicoglace med kaffe i glas klar til brug

Flere opskrifter på mad med kaffe

Koldhævede morgenboller med kaffegrums

Koldhævede morgenboller med kaffegrums

Saftige og koldhævede boller fuld af smag og med et strejf af kaffe. Dejen skal blot røres sammen om aftenen - og vupti! Du kan bage de lækreste boller fra morgenstunden.

Braiserede svinekæber

Braiserede svinekæber

Braiserede svinekæber er en rigtig simreret, perfekt til mørke og kolde aftener. Her får du vores opskrift med et tvist af kaffe for endnu mere smag og dybde.