kaffespecier med hvid chokolade og tranebær

Kaffespecier med tranebær og hvid chokolade

ca. 30 stk. - Tilberedningstid: 2 timer

En smørbagt specie er den perfekte ledsager til en god kop kaffe! Krydret med kaffe, syrlige tranebær og sødmefuld hvid chokolade, ja så kan kaffepausen kun blive hyggelig.

Ingredienser

200 g hvedemel
150 g koldt smør
1 vaniljestang
80 g flormelis
40 g tørrede tranebær, hakket
50 g hvid chokolade, hakket
2 spsk. kaffegrums af BKI ØKO

Fremgangsmåde

  1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Med en kniv skrabes kornene ud i lidt flormelis, så de bliver skilt ad. Kom i en stor skål og bland godt med hvedemel og den resterende flormelis.
  2. Tilsæt koldt smør i tern og smuldr heri. Tilsæt finthakkede tranebær, hvid chokolade og kaffegrums drænet på lidt køkkenrulle. Brug varmen fra hænderne til at samle dejen uden at ælte den for meget.
  3. Form dejen til en aflang pølse med en diameter på ca. 4 cm. Rul bagepapir rundt om dejen og kom den på køl i ca. 1 time.
  4. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn.
  5. Skær med en skarp kniv ½ cm tykke skiver af den kolde speciedej og fordel på bageplader med bagepapir.
  6. Bag én plade ad gangen i ca. 10-15 minutter eller til småkagerne er let gyldne. Lad dine kaffespecier køle helt af, inden de kommes i en lufttæt beholder. 
lækre kaffespecier til kaffen

Leg med
smagene!

Prøv at skifte tranebær og hvid chokolade ud med eksempelvis mandler og mørk chokolade - eller hvad med pistacienødder og citronskal?

kaffespecier på tallerken med tranebær og hvid chokolade
BKI Økologisk kaffe

Flere opskrifter på desserter og kager

Luksus æbleskiver

Luksus æbleskiver

Sprøde æbleskiver med mandler, et mørkt strejf af kaffe og en sød midte af fyldig marcipan. Server med æblekompot og en god kop kaffe.